Quiche cu ciuperci si rosii uscate

        Ador tarta quiche! Mi se pare un preparat complex, delicios si care poate fi savurat si dimineata.Se spune ca aceasta tarta a aparut in Franta in anul 1605 si era un preparat extrem de cunoscut si apreciat in randul locuitorilor.

       Bineinteles, eu am adaptat reteta si am veganizat-o :)asa ca o putem savura oricand!Iata aici reteta:

4-6 Portii

Timp de preparare:60 minute20161204_151102-01-1

INGREDIENTE:

1.Blat:

3 cartofi medii razuiti(pe razatoarea mare)  si storsi de apa

1lg ulei masline

sare si piper dupa gust

2.Umplutura:

100g broccoli

200g ciuperci

100g praz

25g rosii uscate

1 pachet silken tofu(300G)

3 lg fulgi de drojdie

100g fasole batuta

1 lgt sare neagra

piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:

1.Preincalziti cuptorul la treapta 5 (200C).

2.Pregatiti o forma de copt rotunda (diametru 23 cm,sau alt model) si tapetati-o cu hartie de copt unsa cu putin ulei.Aranjati cartofii razuiti si ridicati putin blatul inspre peretii tavii.Ungeti-i cu putin ulei si presarati saresi piper dupa gust.Lasati totul la cuptor 25-30 minute in functie de cuptor.

3.Cat timp blatul se coace pregatiti legumele.Taiati si caliti toate legumele intr-o tigaie pentru aproximativ 10-12 minute( broccoli nu trebuie sa fie gatit total, se va coace si in cuptor).Dupa ce legumele sunt gata, lasati-le deoparte.

4.Intr-un blender adaugati tofu silken, fasolea batuta, sarea neagra, piperul  si fulgii de drojdie.Mixati totul pana obtineti  o textura cremoasa.

5.Intr-un bol amestecati legumele calite cu crema obtinuta iar cand blatul este gata turnati compozitia peste acesta , reduceti temperatura cuptorului la treapta 4(180C) si coaceti pentru inca 35-40 minute pana ce  obtineti o culoare rumenita.

La final o sa obtineti un quiche deosebit pe care il puteti savura cu familia sau prietenii vostri 🙂

Pofta buna si astept parerile voastre 🙂

Reclame

2 gânduri despre “Quiche cu ciuperci si rosii uscate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s