Tofu crocant si legume coapte

Tofu este un ingredient de baza la noi in bucatarie, frigider etc 🙂

Se consuma constant sub orice forma, chiar si crud uneori cand nu ne dorim sa pierdem mult timp in bucatarie 🙂

Iata  mai jos cateva beneficii ale acestui produs de baza in dieta vegetarienilor:

Soia scade colesterolul
Omega 3 din tofu menține sângele fluid, prevenind apariția cheagurilor de sânge. Tofu scade nivelul trigliceridelor și echilibrează colesterolul total.

Echilibrează nivelul de estrogen din organism
Tofu are efecte benefice în cazul exceselor de estrogen, care pot cauza cancer de sân sau diferite afecțiuni ale sistemului reproducător feminin.

Protejează sistemul osos
Bogat în calciu, tofu este recomandat femeilor în perioada de menopauză, dar și persoanelor care au predispoziție la osteoporoză sau afecțiuni ale sistemului osos.

Susține oxigenarea sângelui
Tofu conține fier și cupru, minerale esențiale pentru producerea hemoglobinei. Aceasta este responsabilă cu circulația oxigenului prin organism, prin intermediul sângelui.

Previne instalarea bolilor
Tofu este bogată în mai multe vitamine și minerale, iar introdusă regulat în dietă, poate susține rolul sistemului imunitar și poate preveni agravarea unor boli cronice.

Întârzie îmbătrânirea
Vitamina E din tofu, împreună cu izoflavonii, acționează împotriva radicalilor liberi, care pot grăbi îmbătrânirea țesuturilor.

Te ajută să slăbești
Tofu este săracă în calorii și poate fi o variantă ușoară pentru sursele de proteine. Poți înlocui brânza din salate cu tofu, o poți consuma la micul dejun și chiar la cină.

Potolește rapid foamea
Tofu este suficient de sățioasă încât să constituie baza unui prânz sau a unei cine. O poți combina cu diverse legume și sosuri ușoare și îți va potoli foamea pentru 4-5 ore.IMG-20190111-WA0016.jpg

Noi il consumam cel mai des cu legume, de data asta coapte  🙂  Am adunat intr-o tava incapatoare ardei, broccoli, cartof dulce, cartof normal si ceapa rosie apoi le-am uns bine cu ulei, sos de soia, usturoi si putin ginger praf :), imi place aroma mult!

Tofu il puteti amesteca in aceiasi compozitie, sau extra, puteti adauga ulei de susan.IMG-20190111-WA0019.jpg

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s